👈 تبلیغات: بدون تبلیغ 👉

تحقیق روش جمع آوری نمونه های ماهی

ارتباط با ما

... دانلود ...

توضیحات محصول

تحقیق روش جمع آوری نمونه های ماهی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 11 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 

30

?‏ ‏فصل ‏پنجم‏ / ‏روش کار‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏

‏ّ‏5) روش کار

‏5-1) تهیه و جمع آوری نمونه

‏برای این منظور ‏3‏ نوع ماهی به همراه یک نوع کنسرو ماهی از دریای شمال و ‏7‏ نوع ماهی به همراه یک نوع کنسرو ماهی از دریای جنوب انتخاب،‏ ‏و ازهرنوع ماهی منتخب 9 نمونه‏(به طور تصادفی)‏از سطح فروشگاههای مشهد خریداری گردید‏(نمودار‏5-‏1).‏ ‏در هنگام تهیه و جمع آوری نمونه سعی گردید از گونه هائی استفاده شود که ازنظر قیمت مناسب بوده‏ ‏و همچنین از‏ لحاظ طیف مصرف در بین مردم مشهد از معروفیت و محبوبیت گسترده‏ ‏ای برخوردارباشد.‏

‏با توجه به وضعیت آلودگی دریای خزر و دریای جنوب،‏ ‏و نظر به اینکه بخش اعظمی از فراورده های آبزی در ایران از این دو منبع بزرگ ‏تامین‏ می گردد، لذا سعی گردید در هنگام جمع آوری نمونه،‏ ‏تنها انواع ماهی صید شده از این دو اکوسیستم دریایی مورد بررسی قرار گیرد. ‏

‏ ‏ ‏

‏5-2) ‏نمونه برداری ‏و‏آماده سازی نمونه‏ ها

‏نمونه برداری از بافت ماهیها با توجه به روش پیشنهادی سازمان U.N.E.P (United National of Environmental Program)‏ بوده است که برای آنالیز نمونه ماهیان به منظور تعیین عناصر جزئی توصیه شده بود. در این روش ابتدا تمام وسایل مورد نیاز تهیه نمونه نظیر قیچی، چاقو و میز کار را با دترجنت و سپس آب مقطر شستشو میدهیم و بعد ماهیان صید شده از مناطق صیادی را کاملا شسته و تمیز می کنیم. آنگاه ماهی را روی میز کار قرار داده و از قسمت سمت راست یا چپ ماهی از ناحیه باله سینه ای (Pectoral fin)‏ در نزدیکی سر را به طریقه طولی بریده و سپس از ناحیه آبششها تا ناحیه شکمی

30

?‏ ‏فصل ‏پنجم‏ / ‏روش کار‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏

(dorsal)‏ به طریقه عرضی می بریم و از قسمت شکمی تا ناحیه دم ادامه میدهیم تا کلیه عضلات طرف راست ماهی را از آن جدا کنیم.سپس پوست و تیغ ماهی را نیز از عضله جدا می کنیم و آنرا به وسیله آب مقطر شستشو می دهیم. نمونه های تهیه شده را در داخل کیسه فریزر قرار داده و هوای آنرا خالی نموده و خصوصیات ماهی را با برچسب روی آن یادداشت می نماییم. در نهایت نمونه تهیه شده را تا آماده شدن تمام نمونه ها در فریزر و برودت ‏ċ‏ ‏18- نگهداری می کنیم‏(8).

‏قبل از ‏فرایند‏ آماده سازی نمونه‏، تمام ظروف شیشه ای مورد نیاز به مدت 24 ساعت در تانک اسید نیتریک 10% گذاشته و سپس با اسید هیدروکلریک 10% شستشو داده شد و در نهایت با آب دو بار تقطیر شده شستشو و قبل از استفاده خشک گردید(‏23‏). ‏

‏به منظور آماده سازی نمونه‏، ‏5 گ‏رم از‏ هر‏ نمونه را به همراه 5 میلی لیتر‏ ‏آب مقطر و 10 میلی لیتر ‏اسید سولفوریک و اسید‏ ‏نیتریک غلیظ‏،‏ ‏در داخل‏ بالن‏ ریخته و در شرایط بسته‏ ‏به مدت 10 دقیقه حرارت ملایم داده شد.‏ ‏پس از انحلال پروتئینها محلول حاصل را صاف کرده ‏و‏ محتویات ‏بدست آمده ‏به بالن ژوژه 50 میلی لیتری منتقل و با آب مقطر به حجم ‏رسانده شد‏(18)‏.‏

31

?‏ ‏فصل ‏پنجم‏ / ‏روش کار‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏

‏5-1) نمودار روش جمع آوری نمونه های ‏ماهی از سطح فروشگاههای مشهد

تحقیق رشد اجتماعی و هویت نوجوان تحقیق درمورد گردشگری تحقیق درمورد چالشهای ریاضی تحقیق درمورد معادلات ديفرانسيل